Arhiv novic

Rektor Univerze v Mariboru je za vršilca dolžnosti dekana FE UM imenoval izr. prof. dr. Sebastijana Semeta.

Red. prof. dr. Bojanu Štumbergerju se je 14. 12. 2020 iztekel drugi štiriletni mandat vodenja Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, zato je rektor Univerze v Mariboru z današnjim dnem do imenovanja novega dekana imenoval vršilca dolžnosti dekana izr. prof. dr. Sebastijana Semeta.

 

Ob nastopu je v. d. dekana izr. prof. dr. Sebastijan Seme poudaril:

"Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru sledi viziji postati najboljša fakulteta za energetiko na področju Jugovzhodne Evrope in z raziskovanjem ter prenosom znanja v prakso, gospodarstvo in negospodarstvo odločilno vplivati in prispevati k izboljšanju tehničnih, tehnoloških, ekoloških in cenovnih parametrov na področju energetske dejavnosti. V trinajstih letih delovanja se je fakulteta utrdila v slovenskem in širšem področju izobraževanja, raziskovanja in prenosa znanj v prakso s področja energetike in tako izpolnjuje svoje poslanstvo. Skupaj bomo nadaljevali izpolnjevanje strategije, poslanstva in vizije ter tako prispevali k razvoju fakultete.  

Ob tej priložnosti se zahvaljujem red. prof. dr. Bojanu Štumbergerju za njegovo nesebično in uspešno vodenje Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru. Na nadaljnji pedagoški in raziskovalni poti mu želim vse dobro."

 

 

 

Tags: Edit tags

Arhiv novicSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike