Orodje za dostopnost

Karierni center FE UM

Splošno o Alumni klubu

 

Pomemben vidik vpetosti v okolje je dialog z diplomanti, ki so na FE UM organizirani v Alumni klubu. Z včlanitvijo se posameznik vključi tudi v bazo Alumni klub UM. Prijavo lahko uredite preko spletnega naslova https://aips.um.si/alumni/.

 

Klub je namenjen tistim, ki so se po opravljeni diplomi, magisteriju ali doktoratu zaposlili in si želijo ostati v stiku s Fakulteto za energetiko.

 

V okviru kluba je bila v letu 2019 izvedena anketa o zaposljivosti diplomantov in ustreznosti pridobljenih kompetenc. V opravljeni anketi o zaposljivosti in pridobljenih kompetencah je sodelovalo 257 diplomantov. Rezultati ankete so pokazali, da je 98 % vseh diplomantov, ki so sodelovali v anketi in ki niso nadaljevali študija na študijskih programih višje stopnje, zaposlenih. Od vseh zaposlenih je 86 % bivših študentov zaposlenih v gospodarstvu, 14 % pa v negospodarstvu. 69 % vseh zaposlenih diplomantov opravlja dela in naloge s področja energetike.

 

Rezultati ankete o zaposljivosti diplomantov Fakultete za energetiko, maj 2019

 

Kontakt

red. prof. dr. Sebastijan Seme, koordinator Alumni kluba FE
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

Podatki o zaposljivosti diplomantov fakultete

 

Objava: 21. 7. 2023

Fakulteta za energetiko UM tudi po najnovejših podatkih izkazuje visoko stopnjo zaposljivosti diplomantov

 

V 16 letih od ustanovitve Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je študij uspešno zaključilo že 470 študentov, od tega 319 na prvi stopnji, 147 na drugi stopnji in 4 na tretji stopnji študija. Približno polovica vseh študentov, ki so študij zaključili na drugi stopnji, je pred tem študij zaključilo na prvostopenjskem študijskem programu Energetika.

 

Skladno z zadnjimi podatki iz Zavoda RS za zaposlovanje izhaja, da so bili kot iskalci zaposlitev na dan 31. 5. 2023 v celotni Sloveniji skupno prijavljeni 4 diplomanti Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru. Skupno so prijavljeni 3 iskalci zaposlitve, ki so zaključili študij na prvi  stopnji ter 1 iskalec, ki je študij zaključil na drugi stopnji.

 

Glede na navedene podatke lahko sklepamo, da je zaposljivost diplomantov Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru na prvostopenjskih programih 98,79%, na drugi stopnji 99,32% ter na tretji stopnji 100%.

 

Objava: 20. 7. 2022

Diplomanti FE UM zelo redki na Zavodu za zaposlovanje RS

 

Inženirji energetike so med delodajalci zelo iskan kader.

Fakulteta za energetiko UM redno preverja stanje števila diplomantov in magistrantov Fakultete za energetiko UM, ki so kot iskalci zaposlitve prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje RS.

Najnovejši podatki kažejo, da je bilo na dan 31. 5. 2022 na Zavodu RS za zaposlovanje v celotni Sloveniji kot iskalcev zaposlitve prijavljeno 5 diplomantov ter 3 magistranti Fakultete za energetiko UM. Študij na Fakulteti za energetiko UM je od ustanovitve fakultete uspešno zaključilo 378 študentov, od tega nekateri na več različnih stopnjah študija.

Glede na navedeno lahko zaključimo, da je kot iskalcev zaposlitve na zavodu za zaposlovanje RS prijavljeno 2,1 % vseh študentov, ki so zaključili študij na Fakulteti za energetiko UM.

Navedeni podatki potrjujejo dejstvo, da so inženirji energetike med delodajalci zelo iskan kader.

 

 

Objava: 10. 7. 2021

Po podatkih ZRSZ na dan 31. 5. 2021 je bilo kot iskalcev zaposlitve registrirano 5 diplomantov Fakultete za energetiko Univerze v  Mariboru in sicer 2 diplomanta, ki sta zaključila študij na 1. stopnji, in 3 diplomanti, ki so zaključili študij na 2. stopnji.

 

Razmerje med zaposlenimi in iskalci zaposlitve 

 

 

Objave

 

4. srečanje ALUMNI KLUBA je potekalo v sredo, 16. novembra 2022.

4. srečanje Alumni kluba Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je potekalo v sredo, 16. novembra 2022, ob 16. uri, v prostorih Inštituta za energetiko FE UM, Vrbina 18, Krško.

 

Na srečanju smo predstavili najpomembnejše dosežke Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, najodmevnejše projekte in pridobitve v zadnjem obdobju ter predstavili dolgoročne cilje fakultete v naslednjih letih. Odprli smo tudi vrata laboratorijev Inštituta za energetiko FE UM, srečanje pa zaključili s sproščenim druženjem.

 

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 

Istega dne ob 10. uri, na isti lokaciji, je potekala tudi okrogla miza Kadrovska problematika v energetiki.

 

 

 

3. 9. 2021

3. srečanje ALUMNI KLUBA je potekalo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 16. uri.

 

Na srečanju, ki je potekalo v prostorih Inštituta za energetiko FE UM, sno predstavili najpomembnejše dosežke Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, najodmevnejše projekte in pridobitve v zadnjem obdobju ter predstavili dolgoročne cilje fakultete v naslednjih letih.

V osrednjem delu srečanja smo gostili poslovnega direktorja GEN energije d.o.o., Danijela Levičarja, MBA, s predstavitvijo »Strateški pogled na razvoj energetike«.

 

Svoja vrata so odprli tudi laboratoriji Inštituta za energetiko FE UM. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 

Še vedno pa lahko izpolnite ALUMNI – VPRAŠALNIK, katerega osnovni namen je pridobiti podatke o zaposljivosti študentov, ki so študij zaključili na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo največ 5 minut. Za sodelovanje se Vam zahvaljujemo.

Tags: Edit tags

Karierni center FE UM

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike