Orodje za dostopnost

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru sodeluje v bilateralnem slovensko-kitajskem projektu ''Bifurkacije in uporaba dinamičnih sistemov''.

V času od 18. 9. 2019  do 29. 9. 2019 se je doc. dr. Brigita Ferčec skupaj s prof. dr. Valerijem Romanovskijem iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM ter izr. prof. dr. Matejem Mencingerjem iz Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM v sklopu bilateralnega slovensko-kitajskega projekta ''Bifurkacije in uporaba dinamičnih sistemov'',  mudila na znanstvenoraziskovalnem obisku na Kitajskem. 

V času obiska so udeleženci izvedli vabljena predavanja na konferenci ''Workshop on Bifurcation and Application of Dynamical Systems'', ki je potekala na  Jiao Tong University v Šanghaju, ter na konferenci ''Workshop on Qualitative and Stability Theory of Differential Equations'', ki je potekala na China Three Gorges University v Yichangu. Na Kitajskem so obiskali tudi Zhe Jiang Normal University v Jinhuaju, Sichuan University v Čengduju in Southwest Petroleum University v Čengduju, kjer so podali vabljena predavanja. V času obiska so si ogledali tudi največjo hidroelektrarno in največji rečni jez na svetu- Three Gorges na Rumeni reki.

V sklopu projekta smo na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru od 15. 7. - 17. 7. 2019 gostili tudi kitajska raziskovalca, prof. dr. Dongmei Xiao in prof. dr. Wenzia Li.

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike