Arhiv novic

Študentje Fakultete za energetika Univerze v Mariboru so se v času med 4. in 7. 12. 2018 udeležili mednarodne študentske konference

SCEESD (Student conference Eneergy Efficiency and Sustainable Development), ki je potekala v Makedoniji v Skopju.

Na konferenci so sodelovali Boštjan Krošelj, Uroš Krošelj, Dejan Tasić in Alen Krunić, vsi študentje drugega letnika študijskega programa 2. stopnje Energetika.

Poleg člankov, ki so jih študentje pripravili in predstavili v angleškem jeziku, so predstavili tudi projekt »TOGETHER«, kateri se izvaja na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru. Glavni namen konference je bil ozaveščanje o potrebah energetske učinkovitosti, obnovljivih virih ter o ukrepih in mehanizmih za trajnostni razvoj. Ob izredno dobri organizaciji študentov iz Makedonije, so si naši študentje ogledali mesto Skopje in okusili dobrote makedonske kuhinje.

Na konferenci je sodelovalo okoli 70 študentov in profesorjev. Predstavili so izredno zanimive in inovativne ideje. Študentje so poslušali tudi predavanje uglednega profesorja prof. dr. Abrahama Kribusa iz Univerze Tel Aviv iz Izraela. Na koncu so si bili enotnega mnenja, da so takšne konference dobrodošle, ker predstavljajo nove izzive in izkušnje, ki so v življenju prepotrebne.

Tags: Edit tags

Arhiv novicSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike