Orodje za dostopnost

Dr. Adam Mahdi iz Univerze v Oxfordu v sklopu Pilotnega projekta NOO predaval na Fakulteti za energetiko.


 

Na povabilo Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je prof. dr. Adam Mahdi, profesor na Univerzi v Oxfordu in direktor podiplomskega študija na oxfordskem internetnem inštitutu, obiskal Inštitut za energetiko Fakultete za energetiko UM in za zaposlene izvedel predavanje z naslovom »AI-Powered Education: Navigating the Risks and Opportunities for Future of Learning«. Predavatelj, prof. dr. Adam Mahdi, je uvodoma predstavil domačo Univerzo v Oxfordu in svoje področje raziskovanja. Slednje vključuje uporabo statističnih metod in metod strojnega učenja v družboslovju s poudarkom na digitalno zdravstvo. V nadaljevanju je poudaril pomen visokošolskega izobraževanja in predstavil možne načine uporabe umetne inteligence v sklopu izobraževalnega procesa in akademskega dela. V debati, ki je sledila predavanju in katere se je udeležil tudi prof. dr. Bo Huang iz Univerze Beihang na Kitajskem, so udeleženci razpravljali o izkušnjah z uporabo umetne inteligence in izzivih, ki jih le-ta prinaša v akademski svet.

 

 

V času obiska v Sloveniji se bo dr. Adam Mahdi kot predavatelj udeležil že tradicionalnega 20. Božičnega simpozija fizikov, ki poteka med 14. in 16. decembrom v organizaciji Centra za uporabno matematiko in teoretično fiziko (CAMTP) Univerze v Mariboru, prav tako bo izvedel predavanje na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

»Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.«

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike