Orodje za dostopnost

V Zadru je od 16.  do 18.  septembra 2019 potekalo zadnje srečanje projektnih partnerjev projekta eGUTS.

 

V okviru zaključnega srečanja projekta eGUTS (Electric, electronic and green urban transport systems) je potekala tudi zaključna konferenca z naslovom ”Pogledi na prihodnost eMobilnosti v Evropi” (”Perspectives in European eMobility Future”). Sestanka in konference so se udeležili predstavniki dveh fakultet Univerze v Mariboru - Fakultete za energetiko ter Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

 

Prvi dan sestanka se je začel s pozdravom gostitelja mesta Zadar in uvodnim govorom vodilnega partnerja No Gravity iz Slovaške. Sledile so predstavitve opravljenih aktivnosti po delovnih paketih. Univerza v Mariboru je bila vodja delovnega paketa 4, katerega naslov je bil eMobilnost v mestih Podonavske regije. V okviru delovnega paketa 4 je bilo narejenih 5 študij izvedljivost na temo eMobilnosti. Na podlagi teh študij je bilo izdelano interaktivno učno gradivo, ki je dostopno na spletu (http://eguts.fe.um.si/root/module). Interaktivno učno gradivo je za uporabnike na voljo v desetih jezikih. S pomočjo študij izvedljivosti in učnega gradiva je devet mest Podonavja izdelalo Lokalne akcijske načrte za eMobilnost.

 

V torek, 17. 9. 2019, je potekala zaključna konferenca projekta. Konferenco je s pozdravnim govorom otvoril predstavnik mesta Zadar Šime Erlić, nato je udeležence nagovoril mag. Franc Žepič, predstavnik Ministrstva Republike Slovenije za infrastrukturo in koordinator prioritetnega področja cest, železnice, letalstva in mobilnosti EU Strategije za Podonavje. Na konferenci sta imela predstavitve tudi predstavnika Univerze v Mariboru. Izr. prof. dr. Stane Božičnik je predstavil kritičen pogled na status in razvoj polnilne infrastrukture za električne avtomobile, slovenski zunanji ekspert na projektu, dr. Tine Marčič, pa je imel zanimivo predstavitev prednosti in slabosti električnih skuterjev in skirojev v urbanih okoljih. Konferenca se je zaključila z okroglo mizo in izmenjavo izkušenj izdelave in udejanjanja lokalnih akcijskih načrtov eMobilnosti. Okroglo mizo je moderiral izr. prof. dr. Stane Božičnik.

 

Zadnji dan sestanka je vodilni partner projekta predstavil finančno stanje projekta in podal navodila za pripravo končnih poročil in zaključitev projekta. Za zaključek smo se partnerji podali na izlet na bližnji otok Ugljan, kjer smo v duhu projekta ter zelene in trajnostne mobilnosti kolesarili ter si ogledali glavne znamenitosti otoka.

 

Tags: Edit tags

Univerza v Mariboru

Inštitut za energetiko

Splošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 

Piškotki

Izjava o dostopnosti

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike