Arhiv novic

V Senecu na Slovaškem je od 19. 2. do 21. 2. 2018 potekalo 3. srečanje projektnih partnerjev projekta eGUTS

V Senecu na Slovaškem je od 19. 2. do 21. 2. 2018 potekalo 3. srečanje projektnih partnerjev projekta eGUTS (eGUTS - Electric, electronic and green urban transport systems). Sestanek je bil organiziran s strani projektnega partnerja NOGRAVITY iz Slovaške. Registraciji udeležencev je sledil uvodni pozdrav vodilnega partnerja projekta ter organizatorja sestanka.

Po uvodnih pozdravih je vodilni partner predstavil aktivnosti ter finančno stanje projekta. CERE je v nadaljevanju, kot vodja delovnega paketa 2, predstavil komunikacijske aktivnosti na projektu. Med njihove naloge spada tudi urejanje spletne strani projekta. Več o samem projektu si lahko preberete na spodnji povezavi: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/eguts. Za zaključek prvega dne so bile predstavljene še pilotne aktivnosti v Podonavski regiji.

Drugi dan sestanka so bile predstavljene opravljene ter nadaljnje aktivnosti v delovnih paketih 3 (Standard in strategije za razvoj e-mobilnosti v Podonavski regiji), 4 (e-mobilnost v mestih Podonavske regije) in 5 (e-rešitve v Podonavski regiji). Univerza v Mariboru je vodja delovnega paketa 4, v katerem so bile narejene študij izvedljivost na temo e-mobilnosti ter vzpostavljen mednarodni odbor ekspertov s področja e-mobilnosti. Naslednja naloga v omenjenem delovnem paketu je vzpostavitev lokalnih akcijskih načrtov s področja e-mobilnosti ter priprava interaktivnih učnih materialov (javna polnilna mesta za e-vozila, električni avtobusi v javnem transportu, e-vozila v občinah, izposojevalnice električnih vozil).

Tretji dan je UPT, vodilni partner iz Romunije, predstavil nadaljnje aktivnost glede vodenja projekta. Nato so imeli partnerji še možnost bilateralnih sestankov. S tem se je sestanek v Senecu uspešno zaključil.

 

Tags: Edit tags

Arhiv novicSplošni podatki

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za energetiko

Elektronska pošta: fe@um.si

 Krško

 

Hočevarjev trg 1

8270 Krško

Tel: +386 (0)7-6202-210

  Velenje

 

Koroška cesta 62a

3320 Velenje

Tel: +386 (0)3-7770-400

© 2017 Fakulteta za Energetiko. Vse pravice pridržane. - Prijava za skrbnike