2. sestanek partnerjev projekta eGUTS

V okviru evropskega projekta eGUTS je med 2. in 4. oktobrom na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, potekal drugi sestanek partnerjev projekta eGUTS.
V projektu eGUTS si partnerji prizadevajo izkoristiti potenciale za e-mobilnost v osmih podonavskih mestih in širiti zavedanje o e-mobilnosti v regiji in izven. V okviru projekta bodo izvedene pilotne postavitve polnilnih postaj in izposoje električnih vozil skupaj z aplikacijo, ki bo omogočala uporabo le-teh. Hkrati bodo sodelujoča mesta oblikovala svoje lokalne akcijske načrte za uvajanje električne mobilnosti, njihove izkušnje bodo vključene v pripravo Strategije za e-mobilnost v Podonavju. Slovenska partnerja v projektu sta Univerza v Mariboru in Mestna občina Velenje.
Poglavitne teme drugega sestanka partnerjev so bile aktivnosti priprave podlag za pripravo lokacijskih načrtov, elementi eGUTS aplikacije in ustanovitev Regionalnih strateških platform, ki združujejo deležnike mobilnosti v urbanih področjih. Projektnega sestanka so se udeležili tudi mednarodnega člani strokovnega odbora, ki so pomembno prispevali k razpravi.

Eguts-Oktober2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakti

Koordinator projekta
Prof. dr. Constantin-Dan DUMITRESCU
Politehnica University of Timisoara - UPT
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vodja komunikacije
Dr. Daniel Amariei
Center of Excellence for Renewable Energy, Energy Efficiency and Environment - CERE
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletna stran
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/eguts

Objava v angleškem jeziku: docxEguts-PressRelease

 

 

eGUTSlogo