10. obletnica ustanovitve Fakultete za energetiko UM

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, ki svoje študijske programe izvaja v Krškem in Velenju, je svojo uspešno pot pričela dne 22. junija 2007, ko je Državni zbor Republike Slovenije soglasno sprejel Spremembe in dopolnitve Odloka o preoblikovanju Univerze v Mariboru, s čimer je bila formalno ustanovljena nova članica Univerze v Mariboru, Fakulteta za energetiko.
Fakulteta za energetiko je 10. obletnico ustanovitve obeležila z otvoritvijo fotografske razstave »Prvo desetletje Fakultete za energetiko« in slovesnostjo, na kateri je podelila priznanja posameznikom in organizacijam, ki so pripomogli k uspešnemu delu fakultete v svojih prvih desetih letih.

Na fotografski razstavi so ujeti trenutki pomembnejših dogodkov in projektov Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, ki so jih soustvarjali zaposleni in študentje fakultete.
Otvoritev razstave je potekala v četrtek, 22. junija 2017, ob 15.30 uri, v avli Kulturnega doma Krško, razstava pa bo na ogled do 6. julija 2017.

Osrednji dogodek ob 10. obletnici ustanovitve fakultete je bila slovesnost, ki je potekala istega dne ob 16. uri v Kulturnem domu Krško. Na slovesnosti je Fakulteta za energetiko predstavila največje uspehe na svoji desetletni poti ter podelila priznanja posameznikom in organizacijam, ki so s svojim angažmajem še posebej zaslužni za uspešno prehojenih 10 let fakultete.

BrunoCvikl

Janez Dovc

IvanRozman

Dekan

NusaSomrak

MartinNovsak

LuckaLorber

Slovesnost

Razstava

UdelezenciSlovesnosti