eGUTS – 1. srečanje projektnih partnerjev

V avstrijskem kraju Rust, blizu Dunaja, je od 1. 3. do 2. 3. 2017 potekalo 1. srečanje projektnih partnerjev projekta eGUTS (eGUTS - Electric, electronic and green urban transport systems). Registraciji udeležencev in uvodnim pozdravom organizatorja ter vodilnega partnerja, je sledila kratka predstavitev vseh projektnih partnerjev.
V drugem delu so partnerji, odgovorni za določen delovni paket predstavili aktivnost v posameznih sklopih delovnega paketa, nadaljnjo delo, ter razdelili naloge ostalim projektnim partnerjem. Projektna ekipa Univerze v Mariboru je predstavila aktivnosti delovnega paketa 4, v okviru katerega bo nastalo 5 študij izvedljivosti, ki se navezujejo na e-mobilnost. Predstavitvam je sledila večerja in druženje vseh projektnih partnerjev.
Naslednji dan je bila v okviru projekta eGUTS organizirana konferenca na temo e-mobilnosti v Evropi. V prvem delu konference so si sledile predstavitve na temo regulativ o e-mobilnosti v Evropi. V drugem delu pa je bila tema predstavitev: »Raziskave, projekti in dobre prakse na področju e-mobilnosti«.

eGUTSnovica2

eGUTSnovica