Tutorstvo na Fakulteti

Kaj je tutorstvo?

Tutorstvo je organizirana oblika vodenja, usmerjanja, motiviranja in pomoči študentom pri pridobivanju znanj in veščin, ki pripomorejo k njihovi večji študijski, obštudijski in osebnostni uspešnosti. S Pravilnikom o tutorskem sistemu je urejeno organiziranje in delovanje tutorskega sistema na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru (v nadaljevanju FE UM). 

Tutorska dejavnost na FE UM se deli na študentsko tutorstvo in učiteljsko tutorstvo:

  • učiteljsko tutorstvo je oblika tutorske dejavnosti, pri kateri visokošolski učitelj in sodelavci svetujejo študentom pri njihovem študiju, pri izbiri študijske poti in drugih vprašanjih povezanih s študijem;
  • študentsko tutorstvo je oblika tutorske dejavnosti, pri kateri študentje pomagajo in svetujejo svojim kolegom pri študiju in reševanju drugih vprašanj na FE UM.

V tutorskem sistemu sodelujejo:

  • kot prejemniki pomoči redni in izredni študenti prve in druge stopnje študija na FE UM in študenti na izmenjavi na FE UM;
  • kot izvajalci tutorske dejavnosti tutorji študenti, koordinatorja tutorjev študentov, tutorji učitelji in koordinator tutorjev učiteljev.
Tutorski sistemi na Fakulteti za energetiko ureja Pravilnik o tutorskem sistemu na FE.
 

Izvajalci tutorske dejavnosti v študijskem letu 2016/2017

Tutorji učitelji so 
za 1. stopenjska študijska programa (VS in UN):
- 1. letnik - Krško: izr. prof. dr. Miralem Hadžiselimović,
- 1. letnik - Velenje: izr. prof. dr. Miralem Hadžiselimović,
- 2. letnik - Krško: doc. dr. Gorazd Hren,
- 2. letnik - Velenje: doc. dr. Gorazd Hren,
- 3. letnik - Krško: izr. prof. dr. Sebastijan Seme,
- 3. letnik - Velenje: red. prof. dr. Jurij Avsec,                                                                                         
za 2. stopenjski študijski program (MAG):
- 1. letnik v Krškem in Velenju: doc. dr. Peter Virtič,
- 2. letnik v Krškem in Velenju: izr. prof. dr. Sebastijan Seme.
 
Na temo izboljšanja učnih rezultatov in podobne teme bodo na Fakulteti za energetiko organizirane okrogle mize, kjer boste s tutorji lahko izmenjali mnenja, predloge.
 
 
Koordinatorja tutorjev študentov v študijskem letu 2016/2017:
- Andrej Jug, na sedežu fakultete v Krškem, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  in
- Larisa Levšek, na enoti fakultete v Velenju, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
 
 
Tutorji študenti v študijskem letu 2016/2017 so:
za 1. stopenjska študijska programa:
- za Velenje, VS in UN: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
- za Krško, VS: Aldin Mujagić, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
- za Krško, UN: Blaž Kalšek, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
 
za 2. stopenjski študijski program:
- za Krško in Velenje: Andrej Jug, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
 
Razpisi
.....trenutno ni razpisov