Obvestila

Program
Način
Letnik
Lokacija

Aktualna obvestila

Skupaj 13 obvestil.

USTNI IZPIT (VIRTIČ) REDNI- IZREDNI- KRŠKO/VELENJE

26.06.2017
V četrtek, 6. 7. 2017 je predviden ustni del izpita učnih enot izr. Prof. dr. Petra Virtiča, in sicer:
     - v Krškem ob 9. uri v kabinetu profesorja,
     - v Velenju ob 12.30 uri v kabinetu profesorja.
Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

ŠTIPENDIJE ZA ŠTUDIJSKE OBISKE ŠTUDENTOV SO ŠE NA VOLJO

30.05.2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS sporoča, da so sredstva na 228. javnem razpisu za štipendiranje študijskih obiskov dijakov in študentov v tujino še na voljo.  Zadnji rok za prijavo je 30. 9. 2017. Več podrobnosti si lahko preberete tukaj.

Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

SKLEP O RAZPISU NADOMESTNIH VOLITEV V ŠTUDENTSKI SVET UNIVERZE V MARIBORU

22.05.2017

V skladu s Pravilnikom o delovanju in sestavi študentskih svetov št. A 19/2005-81 AH prorektorica za študentska vprašanja UM izdaja Sklep o razpisu nadomestih volitev v ŠS UM. Kandidaturo je potrebno oddati na predpisanem obrazcu skupaj z vsemi zahtevanimi prilogami, najkasneje do 29. 5. 2017, do 12. ure v zaprti kuverti v taništvo članice, kjer kandidat kandidira.

Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

RAZPIS ŠTIPENDIJ REPUBLIKE SRBIJE

06.04.2017
Objavljamo vabilo k prijavi za štipendije Republike Srbije v študijskem letu 2017/18 in sicer za študijsko in znanstvenoraziskovalno izpopolnjevanje na visokošolskih ustanovah oziroma na znanstvenoraziskovalnih inštitutih v Srbiji, v posamičnem trajanju 3–6 mesecev za kandidate do starosti 26 let.
Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

ŠTUDENTKA FAKULTETE ZA ENERGETIKO PREJELA BRONASTO VEGOVO PRIZNANJE

06.04.2017

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je organizirala šolsko tekmovanje študentov v znanju matematike za Vegova priznanja, ki je potekalo v četrtek, 16. 3. 2017, ob 17. uri. Z naše fakultete so se tekmovanja udeležili trije študentje. Največ točk je dosegla študentka Klavdija Krmelj, ki je prejela bronasto Vegovo priznanje. Čestitamo!

Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

RAZPIS ZA ERASMUS+ STROKOVNO PRAKTIČNO USPOSABLJANJE V TUJINI

06.04.2017
Na spletni strani Univerze v Mariboru -> Mednarodno sodelovanje -> Študentska mobilnost je objavljen razpis za strokovno praktično usposabljanje v tujini ERASMUS+ za pogodbeno leto 2016. Na razpis je možno prijaviti mobilnosti z namenom praktičnega usposabljanja v tujini, ki bodo zaklučena najkasneje do 31. maja 2018.
Pogoji za sodelovanje v programu Erasmus+ in postopek prijave sta opisana v razpisu na spletni strani https://www.um.si/mednarodno-sodelovanje.
Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

IZPIT (USENIK) 1. STOPNJA- KRŠKO

06.04.2017

Študente univerzitetnega študijskega programa Energetika, ki želite opravljati izpite učnih enot, ki jih izvaja red. prof. ddr. Janez Usenik, obveščamo, da se prijavljate na razpisane izpitne roke za Velenje (doc. dr. Brigiti Ferčec). Izpit boste ob razpisani uri opravljali v Krškem, v predavalnici P206. Učne enote: MATEMATIČNE METODE I, MATEMATIČNE METODE II, MATEMATIČNE METODE III, KVANTITATIVNE METODE.

Program:
Način:
Letnik: , ,
Lokacija:

ŠTIPENDIJE ZA IZOBRAŽEVANJE DRŽAVLJANOV ZAHODNEGA BALKANA V SLOVENIJI ZA LETO 2017

06.04.2017

Javni sklad RS za razvoj kadrov je objavil razpis za štipendije študentov z Zahodnega Balkana za podiplomski študij v Sloveniji.

Predmet javnega razpisa je štipendiranje podiplomskega (magistrskega ali doktorskega) študija s področja naravoslovja, tehnike in medicine.

Rok za zbiranje prijav traja do petka, 6. 10. 2017.

Razpis je dostopen na spletni strani http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/razpis/n/stipendije-za-izobrazevanje-drzavljanov-drzav-zahodnega-balkana-v-sloveniji-za-leto-2017-226-j/

Program: ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

ERASMUS+ PRAKTIČNO USPOSABLJANJE V TUJINI

06.04.2017

V Start-up podjetju Training Experience smo ustvarili spletno platformo, prek katere lahko študenti najdete delodajalca za opravljanje ERASMUS+ praktičnega usposabljanja v tujini. V bazi imamo registriranih že okoli 200 podjetij na območju EU, s katerimi sodelujemo.

Do študentov imamo oseben pristop, in sicer najprej opravimo intervju preko Skype-a. Tako vam lažje najdemo delodajalca po vaših željah. Pomagamo tudi pri urejanju dokumentacije in iskanju namestitve v novi državi.

Do sedaj smo organizirali že veliko praktičnih usposabljanj na območju EU, storitev pa je za študente brezplačna.

Dodatne informacije so dostopne na http://www.trainingexperience.org/

Program: , , ,
Način: ,
Letnik: , ,
Lokacija: ,

PREVZEM ŠTUDENTSKIH IZKAZNIC - VELENJE/KRŠKO

06.04.2017
Od ponedeljka, 7. 11. 2016, lahko v referatu za študentske zadeve prevzamete študentske izkaznice. Za prevzem OBVEZNO potrebujete moder odrezek, ki smo vam ga poslali po pošti na dom oz. ste ga prevzeli ob vpisu.
Program: , , ,
Način: ,
Letnik:
Lokacija: ,